woensdag 31 juli 2013

woensdag 31 juli

Vandaag onze laatste dag aan het Inle Lake. Het was een leuk verblijf in ons guesthouse Gypsy. We slapen op de benedenverdieping op het gelijkvloers. De overkant van de straat is een rivier die uitmond in het grote meer. S’ morgens heel vroeg start hier het leven. De boten varen op en neer met goederen. In de vroege ochtend ze zien we de lange rijen monniken passeren met hun kookpot, in de handen op zoek naar voedsel. Er zijn ook vrouwelijke monniken, maar die hebben we nog maar zelden gezien met een pot in hun handen. De vrouwelijke monniken zijn ook kaal geschoren, lopen ook blootsvoets en zijn in het roze gekleed.
S’ morgens is het heerlijk aanschuiven aan de lange ontbijttafel. Vandaag ontbijten we naast een Deen, een AustraliĆ«r, een Canadees, een meisje uit de USA en een Duitse. Zoals meestal zijn wij de oudste van het gezelschap . Tijdens een heerlijk ontbijt worden er tips uitgewisseld betreffende leuke restaurantjes, bezienswaardigheden enz.
De zon geeft forfait, de dag begint met motregen. Zelf hebben we voor vandaag een fiets gehuurd. Onze gastheer beloofd eter ons dat het tegen de middag beter weer wordt. Dus tijd om wat te internetten.
Vanavond vertrekt onze nachtbus naar Yangon, onze laatste stop in Myanmar

2 opmerkingen:

  1. Dag zus.
    Do en ik wensen jullie een goede thuiskomst we hebben jullie gevold op de blog.
    Maar kom alles ten huize van ons vertellen.
    Grt. Do & broer.
    Nb. Uw echtegenoot heeft mij een goede dienst bewezen waarvoor onze dank.
    Do terug open 08/08/2013

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, ik kan als zus niet achterblijven !
    Ik lees je blogje met veel interesse, 't is toch precies weer een hele ervaring en sommige dagen lijken me superfijn, zoals die lange boottocht !
    Ik ben blij dat het toch goed lukt om nu en dan via internet iets te posten.
    En natuurlijk, ge moogt ook bij ons 'live' komen vertellen, of we komen gewoon samen. (Wat denkt ge, broer ?).

    BeantwoordenVerwijderen