vrijdag 2 augustus 2013

Donderdag 1 augustus

Na een rit van 12u op een luxe vip bus komen we aan in Yangon. Op de bus hebben we redelijk goed kunnen slapen. De zetels (  3 op een rij ) waren echte relaxzetels met voet – en been steun. De drankjes en de cakejes, en een zakje met toilet gerief waren in de prijs inbegrepen.
Yangon, na enkele kamers in verschillende hotels te bezoeken besluiten we onze intrek te nemen in May Flower Inn hotel. We starten onze dag met het bezoek aan Shwedagon Paya. We hebben al veel kloosters en pagoda’s gezien, maar deze overtreft elke verbeelding. Onze ogen worden verblind door al het goud (zie foto van de startpagina van onze blog )In dit complex is er 55.000 kg  bladgoud en edelstenen verwerkt. Het is overweldigd ! Zonder veel moeite kunnen we daar een hele dag mee vullen. Steeds zien we iets nieuws. We genieten van het kijken naar de mensen die biddend voor hun geliefde Boeddha zitten . We zien hoe ze sommige beelden overgieten met kruikjes water, (maar we begrijpen er niets van.)De talloze monniken die heen en weer slenteren, er heerst een devote sfeer.  De zon speelt haar spel op de glinsterende koepels. Dit bezoek zal voor heel lang op ons oogvlies gebrandmerkt blijven.

1 opmerking:

  1. water 'doordrenkt' alles en staat voor hart/liefde/goed doen. Dus je wil doordrenkt worden door liefde/goed doen. Daarom gieten ze er water over. Also sprak de godsdienstleerkracht ;-)

    BeantwoordenVerwijderen