dinsdag 6 augustus 2013

5 aug drijvende markten

Een 80 km van Bangkok is er een drijvende markt. Om een zacht prijsje te bekomen bij de taxichauffeur beloven we hem dat hij ons de volgende dag mag naar de luchthaven brengen. Heel vrolijk brengt onze chauffeur ons naar onze bestemming. Maar … er zat een addertje onder het gras.

Eenmaal aangekomen werden we in een bootje geloosd die ons naar de drijvende markt zal brengen. Het is inderdaad een kleurrijk spektakel. De varende bootjes proberen luidkeels hun koopwaren aan de man te brengen. Naar ons gevoel iets te toeristisch. We ervaren het als een leuke ( dure )uitstap.

Goedgezind staat onze chauffeur ons op te wachten. Na een half uurtje rijden wordt er halt gehouden bij een grote Juweliers zaak. Maar dit willen we echt niet bezoeken. Het gezicht van de chauffeur slaat alle kleuren uit. We MOETEN binnengaan, er is geen andere keuze. OK voor 5 minuten dan maar, neen er wordt ons geboden een 10 minuten binnen te gaan. Kwaad stappen we de zaak binnen waar zeker een 15 tal dames klaar staan om ons te verwelkomen en ze zouden ons wel over de streep trekken. 3 minuten later staan we terug aan de wagen. De hele terugweg gunt de chauffeur ons geen blik meer laat staan een woord.

We trekken het ons niet aan en we plannen ons volgende trip met een andere taxi. Na een kleine prijsonderhandeling maken we onze nieuwe ( jonge ) taxirijder duidelijk dat we geen enkel shop willen binnengaan. Maar dat lijkt onmogelijk, Dames smeekt de jonge man gaat a.u.b. 10 minuten binnen in een shop, in ruil hiervoor ontvang ik dan 5L benzine. De eerlijkheid van deze jonge man hebben we beloond met 10minuten binnen te blijven in een shop.

Gisteren hadden we een dergelijk voorval maar toen met een tuk-tuk rijder. Maar blijkbaar hadden we ons lesje nog niet goed geleerd. We hadden nooit verwacht dat hetzelfde zou gebeuren met taxi.









 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten